Blestemul generațional!

pacatul-generational

În cercurile carismatice și penticostale, continuă acest subiect controversat, fiind multe congregații ce au adoptat aceste programe de vindecare interioară, sau de eliberare de blesteme generaționale.

Există multe testimonii a acelora care au trecut printr-un asemenea program, fără îndoială că aceste programe au rolul lor pentru lideri, însă personal nu cred că este cea mai bună idee a lui Dumnezeu pentru cei ce sunt creații noi în Cristos.

În general acest subiect atrage atenția către păcat și nu către Cristos. Centrul mântuirii noastre fiind El și iertarea prin sângele Său la Calvar.

Magnifică-L pe Cristos!

Magnificând păcatele noastre și ale părinților noștrii, găsind vinovat (sau vinovați) pe altcineva pentru circumstanța noastră prezentă, gen: “sunt alcoolic din cauză că bunicul meu a avut această dependență, eu moștenind acest lucru de la el”, lista putând continua, nu se face altceva decât a se supune religiei și tradiției omenești. Biblia spune că suntem liberi față de aceste doctrine ( Coloseni 2:8), fiecare persoană fiind responsabilă de deciziile luate.

Încă din Vechiul Legământ Dumnezeu facea responsabil pe individ pentru deciziile luate.

“Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, și răutatea celui rău va fi peste el.”

Ezechiel 18:20

Personal nu sunt împotriva acestor programe, însă uitându-mă la rezultate, persoanele devin mult mai conștiente de trecutul lor, de experiențele lor negative, concentrându-și atenția spre lumea spirituală și astfel dând putere inamicului fără a acorda atenția potrivită identității lor reale ce o au în Cristos. Considerând greșelile din viața lor ca și o poartă deschisă ce trebuie închisă prin mărturisirea personală și mărturisirea păcatelor predecesorilor, nu este forma prin care noi suntem sub Noul Legământ, victoria noastră depinzând doar de lucrarea terminată la Cruce de către Fiul lui Dumnezeu.

O nouă creație!

Fiind în Cristos noi suntem absolviți de Lege, (sub care nu am fost de la bun început, noi nefiind evrei ci neamuri) aceasta fiind împlinită în El. În El noi suntem neprihănirea lui Dumnezeu. Cristos obținând pentru noi eliberarea de sub „povara și responsabilitatea” strămoșilor noștrii.

“căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri,”

“ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană.”

1 Petru 1:18, 19 VDCC

Fiind „vânduți” de stramoșii noștrii Adam și Eva, Cristos ne-a rascumpărat de tot ceea ce ține de trecutul nostru generațional și nu numai. Acceptând că „încă mai au o influență  ” deciziile stramoșilor și  încercând a se schimba această situație ar însemna că sângele lui Cristos nu e de ajuns și trebuie adăugat și efortul propriu.

Fără a face neînsemnata lucrarea de a incuraja oamenii prin sfătuire,trebuie ințeles că

“Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi – fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn” 

Galateni 3:13 

Tu ești moștenitor și prin aceasta deja invingător, nu mai este nevoie de război spiritual.

Dacă intr-adevar vrei să reziști diavolului și atacurilor sale, singurul lucru de care ai nevoie este credința. Rămânând tare în credință neînsemnând sa ți post, să te rogi mai mult, acest lucru fiind produsul relației tale cu Dumnezeu ce este determinat de dragostea Sa.

“Supuneți-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului și el va fugi de la voi.”            Iacov 4:7

Tu esti chemat/ă să moștenești totul în Cristos, nu în ceea ce au facut bunicii tai, astfel identiatea ta este in Cel care l-a dezarmat pe inamic atunci cand i-a luat arma codului scris cu regulile lui ingropându-l și anulându-l pentru totdeauna in trupul Său.

“A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic, și l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.” Coloseni 2:14

Dumnezeu te-a binecuvantat în locurile ceresti si acesta este mostenirea celui infiat nu lupta lui,fiind binecuvantat asteapta favorul Sau avand in minte ca tu esti liber/a in Cristos si nici o condamnare nu mai este valabila pentru tine.