Traim intr-o societate confuza!

Nu,nu este o intrebare,

este o realitate. Confuzia in care societatea noastra este in acest secol, si in ultima decada, a ajuns la culme. La acea culme careia nu-i trebuie decat o briza usoara sa cada in haos. Mintea omului a inventat atatea lucruri incat in curand nici Wikipedia nu le va putea curpinde.

Daca o persoana se naste barbat si vrea sa isi schimbe sexul nu e o problema: Ion va deveni Ioana!

In aceasta ecuatie sumbra vedem o institutie ce mai mult se aseamana cu acest sistem corupt, cazut si confuz: biserica!

Si as vrea de la inceput sa fac o diferenta:

Institutia bisericeasca este doar un conglomerat de persoane-credincioase si necredincioase-ce urmeaza un statut, o religie, norme si reguli; de aici si denominatiunile, confesiunile in sânul crestinismului, dogmele, doctrinele si nu in ultimul rand traditiile.

BISERICA in schimb este Mireasa lui Cristos, aceia ce cred ca doar jertfa lui Cristos poate da viata. Este acea categorie de credincioși ce isi pune toata increderea in Evanghelie care este vestea buna. Cei ce inteleg ca sunt morti fata de Lege, ca nu doar au fost crucificati impreuna cu Cristos ci si inviati cu El!

Nu se face nici o deosebire de clasa sociala, statut economic, rasā, tendinta politica, toti sunt bineveniti. Jertfa lui Cristos pe Cruce, Harul Insusi vrea sa imbratiseze fiecare persoana.

De-alungul istoriei crestinismului au avut loc reforme, cred cu tarie ca acum in acest secol BISERICA va aduce o reforma. Cred ca in curand vom asista la o generatie ce se va ridica intr-un glas : nu mai vrem religie, îl vrem pe Cristos!

Aceasta generatie insa ce este gata sa se ridice se va vrea a fi inecata in intentia liderilor religiosi de a o asupri pana la tacere, condusi de acelasi spirit ce L-au crucificat pe Domnul, spunand despre ei ca schimba „harul” lui Dumnezeu in destrabalare. Ori Harul este o Persoana: Cristos. Iar El nu se schimba.

Dumnezeu iubeste omul, coroana creatiei Sale. El a devenit Om tocmai ca sa isi salveze creatia Sa de deciziile incorecte dandu-i solutia pentru un viitor ruinat, Cristos cauta si vaneaza pe cel in nevoie cu pasiunea Sa arzatoare, si totusi exista in randul crestinilor ideea ca Dumnezeu este in spatele cataclismelor, bolilor, razboaielor. El fiind Suveran.

Nu voi face in acest articol apel la o teologie de nici un fel, insa uitandu-ne cu atentie la aceasta idee vom vedea lacunele ei:

– daca Dumnezeu trimete sau permite boala, cataclismele, razboaiele si apoi tot El intervine in a ameliora situatia, vindeca sau pentru a aduce pacea, inseamna ca El este un Dumnezeu cu dubla personalitate, schizofrenic, ori El nu este asa.

– exemplele cu Iov sunt lipsite de relevanta deoarece el nu avea un Rascumparator.

-Suveran nu inseamna ce controleaza destinele, conform DEX inseamna:

care este deasupra tuturor, cu o mare autoritate, care are autoritatea supremă. Figurativ: Absolut, fără margini; total, suprem; persoană sau colectivitate liberă să dispună de soarta sa, de actele sale.

(Sursa:Dex 2009)

– si daca tot trimete sau permite Dumnezeu boala atunci de ce sa se mai duca crestinul bolnav la medic? Oare nu lupta impotriva “vointei” lui Dumnezeu?

Una dintre armele sistemului si a legalismului este resemnarea. Acceptând  ca Dumnezeu este in spatele acestor lucruri, fiind Suveran trebuie sa lasi sa se intample voia Domnului. Însă voia Domnului este sa fim sanatosi, vindecati restaurați, întregi și a progresa. Aceasta înseamnă cuvântul sozo.

El nu a murit pe Cruce doar ca sa intram in Cer!

El a murit pe Cruce sa traim o viata impreuna cu EL încă de aici, de pe pamant deasemeni, aducand speranta tuturor oamenilor, viata vesnica incepand cand o persoana Îl cunoaste pe EL.

Daca Îl cunosti, ramai asigurat ca nimic nu te va rapi din Mâna Lui, si ca ceea ce EL favorizeaza ramane favorizat pe veci. Ca odata ce ai acceptul si favoarea Lui nu poti avea si contraiul, Dumnezeu nu se contrazice, El nu este confuz, El este Lumina si Lumina Lui este in tine.

“Voi sunteti Lumina lumii”

Iisus Hristos.

*pentru o mai buna intelegere recomand citirea urmatoarelor pasaje biblice:

Ioan3:16;Ioan 10:28;Ioan 17:3;2Corinteni 5:19;Iacov 1:17;Matei 5:14;a3a Ioan vers 2;