img_0252

Religia învață că dacă vrei să fii trebuie să faci, Harul declară că suntem și ca rezultat facem.

Nu știu dacă ai observat și tu că în ultimul timp criza identității în societate este exagerată.

Încep acest articol cu o conversație ce am avut-o în urmă cu câteva seri cu fetița mea de trei anișori întreband-o dacă o iubește pe mami, ea mi-a răspuns:

-Da.

-Dar pe tati? Am continuat jocul întrebărilor.

-Da, a venit iarăși răspunsul prompt.

-Dar pe tine te iubești Clara?

De data aceasta răspunsul s-a lăsat așteptat, într-un final venind și cu o explicație:

-Nu, pe mine mă iubește mami și tati.

Identitatea noastră nu constă în cât de mult facem și dregem noi pentru Dumnezeu ci în faptul că El ne iubeșste necondiționat.

Dumnezeu poartă poza ta în portofelul Său, și la fel ca soldații de pe front o scoate din buzunarul de la piept din  cămașă unde o ține aproape de inimă uitindu-se la ea.

Nu știu dacă îți place istoria dar aș vrea să îți spun un alt fapt real:

În timpul celui de-al doilea război mondial exista un batalion in Armata Germană  format din germani ce erau desconsiderați de către compatrioții săi deoarece aceștia erau emigranți ce își obținuseră cetățenia ”din mers” în circumstanțele în care Wehrmacht-ul rămăsese fără luptători. Erau la fel de germani ca toți germanii care luptau pe front; simțind, având familii, trăind și murind pentru patria ce tocmai îi adoptase.

Acești ”începători” din pricina celor ce erau „mai germani” începuseră să creadă că nu sunt la fel de germani, ci mai puțin…

în același mod identitatea multor creștini este poluată de opiniile altora.

Rămâi cu mine în acest cadru!

Imaginează-ți că auzind Vestea Bună ( mă refer la Evanghelie ) îl accepți pe Cristos, ca mai apoi să ți se spună că pe motiv că ești prea ” de curând venit „, tu nu ai aceleași lucruri ca și acel ce-L urmează de mai bine de 50 de ani! Identitatea multor ce-L iubesc pe Cristos atârnă de opinia celor „mai vechi în breaslă”, fără să menționez autoritatea cuvântului liderului.

Pentru câteva minute te rog să te concentrezi la ceea ce urmează să îți spun, aceasta fiind una dintre bazele vieții creștine, al relației personale cu Domnul, sau dacă vrei al călătoriei tale cu Isus:

IDENTITATEA CREȘTINULUI!

   ( sau a celui ce-L iubește pe Cristos )

 

De-devăratelea mort!

“Nu ştiţi că toţi câţi am fost botezaţi în Isus Hristos, am fost botezaţi în moartea Lui?”

Romani 6:3 

Când ai auzit Evanghelia, această Veste incredibil de Bună, atât de bună încât nu se poate refuza, Ea ți-a dăruit credința. (Romani 10 :17).

Pentru mulți credincioși credința este o luptă continuă, acest lucru este predat de religia omenească, cum că trebuie să te „lupți lupta cea bună a credinței”, aici poți vedea o perspectivă a luptei credinței prin lentila lucrării terminate la Cruce de către Isus.

Până nu ”te vezi” mort împreună cu Domnul, acolo atârnat pe Cruce „în” El, nu vei putea beneficia de toată această lucrare miraculoasă a Tatălui care deja s-a isprăvit „atunci și acolo”. Lasă-mă să termin acest gând înainte de a trage o concluzie pripită! Tu ești complet/ă în El deja( “iar voi sunteţi deplini în El, cel ce este capul oricărei stăpâniri sau puteri.”

Coloseni 2:10 BINT09 ) , dar ( nu un „dar” care te contrazice ) mintea are nevoie de reînnoire continuă și de dezvățat de multe idei, mentalități și convingeri ce-s obstacole în înțelegerea Scripturii. Religia învață că dacă vrei sa fi trebuie să faci,Harul declară că suntem și ca rezultat facem.

Majoritatea înfiaților/înfiatelor nu au o viață de succes în călătoria lor spirituală pentru că încearcă să omoare „eu”-l ce deja e mort. În alt mod spus, încearcă să omoare mortul. Acum mai bine de două mii de ani tu ai murit împreună cu Cristos pe Cruce, natura ta veche a murit si a fost îngropată, adânc băgată în mormânt, acest lucru s-a isprăvit așa că poți spune ”Adios” acelui vechi „tu”.

Vii pentru Cristos!

Da știu, acest subtitlu este un clișeu. Știu deasemeni că prin forțele proprii este imposibil a se trăi o viață perfectă, tocmai de aceea aș vrea să iți dau o veste și mai bună: tu nu mai trebuie să te forțezi să câștigi favorul lui Dumnezeu, tu deja îl ai. Acest lucru l-a obținut Cristos pentru tine, El este perfect în locul tău. În acest moment este posibil să vrei să nu mai continui să citești pentru că mintea îți cere un echilibru, tu ai deja acest echilibru: este Cristos în tine. Fii atent/ă: dacă cineva îți datorează o sumă mare de bani și într-o zi bate la ușa casei tale prezentându-se cu o brioșă spunandu-ți că vrea să își achite datoria, ce reacție ai avea? În același mod această poziție de a câștiga favorul lui Dumnezeu este privită din punct de vedere al lucrării terminate la Cruce. Bine, vei putea continua, atunci nu mai este nevoie de nici un efort și pot sta să lâncezesc, există o diferență între odihnă și lâncezeală.

Odihna în Cristos produce ucenici, (Tit 2:11,12) lâncezeala produce plictiseală, aceasta fiind primul pas către depresie.

“Tot aşa şi voi, socotiţi-vă morţi faţă de păcat şi vii pentru Dumnezeu, în Iisus Cristos Domnul nostru.”

Romani 6:11 (BIN09)

Am ascultat nenumărate predici din acest pasaj unde mesagerul se transforma in călău punând în confuzie audiența prin dorința de a decapita personalitatea individului și a-l face un robot, convertind mesajul salvării intr-unul hidos, unde emoțiile si dorințele trebuiau schimonosite conform unei imagini false. Tatăl ne-a dat liberul arbitru, puterea de discernere am obținut-o prin decizia strămoșului Adam. Avem emoții, pozitive și negative, date de El deasemeni, avem caracter si personalitate ce în decursul vieții se dezvoltă. Dumnezeu nu dorește să nu fi tu, El vrea să fi tu, în EL. Consideră-te viu/vie pentru EL in Fiul Său.Umblând în promisiunile Sale pentru tine și în autoritatea Cuvântului Său fi sigur/ă că viața Lui respiră în tine

Neprihăniți pentru totdeauna!

Sună periculos? Chiar este!

Astfel sună dragostea lui Dumnezeu pentru legalism și religie. Periculos. Însă pentru credincioși sună entuziast și înălțător. Înțeleptul Solomon spune că ceea ce nu există nu poate fi trecut la număr. Mulți credincioși au tendința să creadă că neprihănirea este ceva ce se poate pierde, că făcând anumite acțiuni Dumnezeu este ofensat.

Aș vrea să împărtășesc cu tine un lucru interesant: cum poți pierde un cadou, sau cum se poate simții dragostea ofensată? Este imposibil! Dumnezeu ESTE dragoste, și nu voi obosii a scrie (și proclama ) acest lucru pâna nu mă asigur că ai prins ideea în totalitate.

“Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.”

2 Corinteni 5:21

Dacă mult timp ai crezut că neprihănirea ta trebuie să o întreacă pe cea a cărturarilor și a fariseilor, astfel având acea imagine unde in fața ochilor ai tot timpul prăjitura dar nu o poți ajunge niciodată și cu apă în gură te zbați continuu fără succes, am să îți spun ceva minunat: TU ești neprihănirea lui Dumnezeu astfel neprihănirea ta întrecând-o pe cea a fariseilor.

Îi veți cunoaște după roadele lor! (Matei 6:17)

Dacă există ceva ce mă sperie cel mai mult, cred că este acest verset în mâna unui predicator botezat in zeamă de lămâie. Acesta va intoarce și va sucii acest verset până va scoate și puținul zahăr ce se credea că există în el. Și dacă tot suntem la fructe, aș vrea sa îți dau un exemplu: un măr nu se identifică doar după fructe, ci și dupa tulpină și frunze,nu fructele dau identitatea mărului,mărul este măr și fără mere, tocmai de aceea el dă fructe, fiindcă este măr.Nu vei vedea niciodată un măr forțându-se să devină măr sau să se ”măruiască” mai mult.

Similar mărului, credinciosul este el însuși, nu se forțeazâ să fie mai ”creștin” făcând fapte mai multe, mai mari, mai demne, mai lăudabile,etc. Credinciosul își trăiește identitatea în tot ceea ce Dumnezeu a spus despre el,fiind tot ce EL a spus că este în Cristos, iar Cristos fiind tot ceea ce Dumnezeu a spus ca va fi în el.

Așa că poți merge liniștit sa mănânci o inghețată, să bei o cafea, sau să vezi un film pentru că Dumnezeu te iubește, El fiind un Dumnezeu integru.

P.S.! Și ca să te asiguri de acest lucru am scris o listă mai jos unde Biblia vorbește despre cine este credinciosul, te invit să te uiți peste ea și dacă știi că va folosii vreunei persoane, nu ezita ci împărtășește Vestea Bună împreună cu mine.

Cine ești TU în Cristos!

Ești una cu Duhul pentru totdeauna.

Ioan 14:16

Ești fiu/fiică de Dumnezeu,ești adoptată

Efeseni 1:5

Ești iertat/ă pentru totdeauna

Evrei 1:3

Ești favorizat/ă având părtășie eternă cu Duhul

Ioan 14:23

Ai o inimă nouă,o nouă minte,un nou ADN

Ieremia 31:33

Tu ai gândul lui Cristos

1 Corinteni 2:16

Tu ești ideea lui Dumnezeu, El te-a născut!

Ioan 1:12-13 

Ești asigurat/ă pentru totdeauna

 Ioan 10:28

Nu ești condamnat/ă

 Romani 8:1;

Nu mai ești judecat de Dumnezeu Ioan 5:24;

Ești binecuvântat/ă în locurile cerești Efeseni 1:3

Ești mai mult decât invingător/ învingătoare: Romani 8:37

Ai înțelepciunea lui Dumnezeu: 1 Corinteni 1:24

Ești descendență aleasă, preot/preoteasă regală, ești parte dintr-o națiune sfântă aparținând lui Dumnezeu: 1 Petru 2:9

Ai natura lui Dumnezeu, nu una păcătoasă: 1 Petru 1:4