În multele exemple pe care le-am auzind de-alungul timpului despre jugul lui Cristos,nu a fost nici unul vorbind despre simplitatea,smerenia si blandetea lui Cristos la inaltimea reala a greutatii „usoare” a sarcinii Lui.

In randurile ce urmeaza doresc a vedea din unghiul simplitatii Evangheliei jugul lui Isus,asa ca te invit a parcurge cu mine pasajul din Matei 11:28-30.

“Veniţi la Mine toţi cei ce munciţi şi sunteţi greu împovăraţi şi eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul meu asupra voastră şi învăţaţi de la mine, pentru că eu sunt blând şi umil în inimă; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Fiindcă jugul meu este uşor şi sarcina Mea este uşoară.”

‭‭(Matei‬ ‭11:28-30‬ ‭RFB 2013)

Stai linistit pentru ca ultimele tale performante au trecut neobservate!
Facand afirmatia „veniti la Mine toti cei munciti si impovarati” defineste o anume categorie de oameni caruia El se adreseaza,celor obositi,ce cauta pacea sufleteasca,celor ce sunt inca sub povara „eu”-lui lor,traind o viata de complicitate cu pacatul nefiind constienti de identitatea lor reala,o viata sub greutatea Legii,o viata sub impulsul sufletesc de a multumii oamenii,o viata intr-o continua competitie,ce incearca sa apuce victoria ca si cum nu o au.
Responsabilitatea este a ta,si aceasta este o veste buna,TU poti schimba ceva!
Spunand ca jugul lui Cristos este o viata dura creata de circumstante,persoane sau chiar societatea actuala convertim frumusetea relatiei noastre cu Domnul intr-o calatorie fireasca(carnala),si cand zic carnala nu ma refer la a te duce-n stanga si-n dreapta destrabalandu-te ,aceasta fiind o caricatura pe care majoritatea crestinilor nu o practica,ma refer la vestmantul faptelor bune,al auto-imbunatatirii,al mersului la biserica,toate acestea intr-o atitudine mentala pozitionata pe castigarea favorului lui Dumnezeu ci nu ca pe un fruct al Duhului,un rezultat al relatiei intime,personale si profunde cu Domnul.

Declaratia Domnului facandu-se in dreptul acelora ce doresc a avea odihna,El fiind odihna noastra in care am intrat,sarcina Lui fiind usoara,si decizia de a Îl urma a noastra.

Identitatea produce rezultatul,nu invers!
Sursa noastra zilnica este El,dependenta noastra de a avea pace fiind El,nu noi,a ne apleca sub jugul lui Isus inseamna a ne resemna,spunandu-I ca nu putem fara El,a recunoaste ca lucrarea Lui la Cruce a obtinut libertatea noastra si ca nu pastorul sa liderul este solutia noastra asa cum se predica de la amvon adesea,ci sacrificiul Sau,El insusi fiind sursa noastra zilnica si izvorul pacii noastre,penetrand zona spirituala in cea sufletesca prin cunoasterea identitatii noastre reale in Cristos:infiati,incoronati,acceptati,iubiti,valorati,sfintiti,imbratisati de catre Tatal in Preaiubitul Sau Fiu,sacrificiul Sau fiind suficient!

Dependenta de Cristos aduce succesul!