590x332

De fiecare data cand vorbesc oamenilor despre dragostea lui Dumnezeu neconditionata,majoritatea imi aduc aminte de focul vesnic (in cel mai rau caz),de suferinta lui Iov,de suveranitatea lui Dumnezeu, de Sodoma si Gomora si toate acestea sub influenta religiei pe care ei au o invatat-o:crestinismul,ce in realitatea si-a pierdut esenta.

Legea naturala spune sa ne comportam cu oamenii asa cum ei se comporta cu noi!

Expresia lui Cristos fiind dragostea ce ne spune opusul: plantând dragostea se va obține cerinta Legii.

Cristos nu este o cale!

Joel Osteen a spus intr-un interviu ca “multe drumuri duc la Cristos insa doar Unul duce le Dumnezeu” si acesta este Cristos!

Cristos este CALEA!

Multe comunitati evanghelice sustin despre “cale” ca este ingusta,astfel ingradind gandirea credinciosilor,imaginatia acestora si sufocand darul creatiei ce-L lauda pe Creator.

Privind insa din punct de vedere contextual,”ingustimea” nu se refera la abstinente,reduceri,efort propriu ci exact opusul!

Cuvantul “cale” folosit in Matei 7:12-14 este in greceste “hodos”,insemnand din punct de vedere figurativ: mentalitate,atitudine,maniera!(1Corinteni 12:31)

Cristos fiind o maniera,un stil de viata,o atitudine:DRAGOSTEA!Ce implica vointa si decizia,indiferent de circumstante.

Largimea si latimea cāii ce duce la pierzare vorbind despre o categorie de oameni ce se sprijina pe faptele lor,credentialele lor,experienta lor si “inca nu au aflat Calea”.-Matei 7:22,23- acestia considerand ca ei au dreptul castigat a intra in Imparatie,considerandu-se superiori celor care “nu au lucrat” ci au descoperit adevarata odihna!

Calea care duce la viata!

Isus Cristos a spus “EU sunt Calea,Adevarul si Viata”!(Ioan 14:6)

Gasindu-L pe Cristos si avandu-L pe Cristos,calatoria pe care ai inceput-o cu EL nu impune standarde pentru a le urma,si nu vrea sa inventezi vreunul,tu acum ai viata,ai echilibrul,ai scapat de manie,de judecata si acum astepti cu nerabdare venirea Lui,El te iubeste profund si absolut nimic nu poate schimba acest lucru!