Cea mai mare provocare a creștinului constă în reînnoirea minții cu mesajul salvării pe care o avem în Cristos

 

Tu ai fost creat să primești și să răspunzi dragostei Tatălui Ceresc. Dacă te distragi de la adevărata Sursă a dragostei vei fi un vagabond in căutarea acceptării și a dragostei. Vei căuta acceptarea și dragostea în diferite forme: dacă nu va fi in plăcerile acestei lumi, probabil va fi în religie, iar în aceasta ultima variantă se regaseşte si mitul “noi suntem chemați la lupta” pentru că “fara lupta nu-i cunună”.

Nu vreau să te descurajez în a trai în echilibru, mai ales că o dată ce-L ai pe Cristos ai deja echilibrul, sau ar trebui să ți-l însușești, ci mai degrabă încerc să desființez mitul “răboinicilor sprituali” care au dreptul să “bârfeasca religios” în rugăciunile lor, deoarece sunt chemați de Domnul să mijlocească. În acest articol mă voi concentra pe Victoria pe care o avem în Cristos și mai puțin pe aceasta “luptă” de care spuneam mai sus.

“În toate acestea noi suntem mai mult decat victoriosi prin Cel care ne-a iubit”, (Rom 8, 36) spune apostolul Paul.

Victoria de care vorbește apostolul nu este un statut, ci o Persoană.

Termenul “luptă” este des întâlnit în Noul Testament, însă este indicat să ințelegem acest termen din perspectiva corectă, deoarece falsul ințelegerii oferă inamicului o putere asupra noastra pe care, în mod oficial, nu o mai are.

Personal, nu ma vad la lupta impotriva inamicului, cu atat mai putin sa obtin si victoria. Daca as fi putut face acest lucru, Cristos n-ar mai fi luptat cu el. Nu, eu sunt inrolat in “lupta cea buna a credintei” (1 Tim 6, 12), nu in lupta impotriva unui dusman, deoarece am deja victoria pe care cel rau vrea sa mi-o fure. Eu sunt asezat impreuna cu Cristos in locurile Ceresti unde ma bucur de eliberarea din intuneric si savurez victoria Lui, aceasta victorie acompaniind orice forma de conflict spiritual, oricare ar fi el.

Cea mai mare provocare a crestinului nu este lupta impotriva celui rau, ci lupta credintei care consta in reinnoirea mintii cu mesajul salvarii pe care o avem in Cristos. Pavel semnaleaza abtinerea de la dorintele carnale care se razboiesc impotriva sufletului nostru, deci exista in sufletul nostru o batalie. Cred deasemenea ca cei chemati ai lui Cristos suntem intr-o lupta pentru sufletele ce traiesc sub legatura imparatiei intunericului. In 2 Cor 4:4 Pavel spune ca Evanghelia noastra este ascunsa deoarece oamenii au fost orbiti de dumnezeul acestui veac, care au nevoie sa fie luminati de glorioasa Evanghelie a lui Cristos.
Cand il primim pe Domnul ca salvator suntem eliberati de puterea intunericului si mutati in acelasi timp in Imparatia Lui. Ni s-a incredintat, spune apostolul Paul, slujba impacarii pentru a veni in ajutorul celor pierduti, insa pentru succesul acestei slujbe mai intai este nevoie sa invingem luptele pe care le avem inauntrul nostru. Acest lucru, insa, nu-l putem face prin propriile forte. Cristos ne-a asigurat ajutorul trimitand in locul Sau pe Duhul Sfant, Consolatorul.

Iisus a castigat deja in conflictual cu fortele intunericului si este necesar sa realizam ca desi mai sunt lupte (inauntrul nostru sau in afara pentru cei pierduti) rezultatul total si final e in favoarea noastra, a urmasilor lui Cristos.

Desi suna paradoxal, singurul mod de a pierde lupta este cand nu actualizam pentru noi si pentru acum victoria pe care Cristos ne-a asigurat-o.

In Efeseni 6:12 cuvantul “lupta” apare doar o data, pe cand termenul “ a sta” de mai multe ori, aceasta insemnand ca in lupta spirituala suntem delegati sa stam, la fel ca si santinela. Cristos a infrant dusmanul asezandu-ne pe un teren al victoriei. Putem vorbi de o lupta defensiva pentru pastrarea si mentinerea terenului castigat de Isus Cristos.

In consecinta, opreste-te sa mai lupti cu inamicul care deja este invins. Ramai in victoria Celui ce locuieste in tine prin credinta.

                                                                                                                                    revizuit si corectat de George Curinîi